Wandeling:

 • Locatie: Stakenberg (vanaf Nunspeet ri. Elspeet, bij Halfweg rechtsaf)
 • Lengte: 7 km
 • Startpunt: P-plaats Stakenberg
 • Kopkleur paaltjes: rood
 • Beheerder: gemeente Nunspeet
 • Nadere informatie:
  Dit is een heerlijke wandeling in een heel mooi afwisselend gebied. Zo loopt u op de heide om vervolgens het dichte bos in te duiken.
  Daarvan uit loopt ineens weer over een stukje heide en vervolgens weer dwars door het bos. De route doet zijn naam eer aan. Op een aantal plaatsen op de heide is men druk bezig geweest te plaggen. Na het plaggen wordt natuurlijk weer nieuwe heide ingezaaid, wat op veel plaatsen op de heide goed zichtbaar is. Dit wordt namelijk met kleine groene bordjes aangegeven.

  De wandeling loopt heel prettig en de paden bestaan vooral uit zand, maar ook uit dennennaalden en bosgrond. De route staat heel duidelijk aangegeven.
  Bijna aan het einde van de wandeling komt u uit bij een bord met daarop een verwijzing naar links naar de Liesberg. Vanaf hier heeft u een heel mooi uitzicht over dit schitterende heidegebied.
  Als u bij het bord rechtsaf slaat komt u weer uit bij het beginpunt van de wandeling.
  Je kunt echter doorlopen na het laatste rode paaltje op de Liesberg. Dan loopt u dwars over dit mooie gebied. Hierdoor wordt de route zo'n drie kilometer langer, maar is wel de moeite waard. Eigenlijk is het de bedoeling dat u weer terug loopt naar het bord.
  RECHTEN SAMENSTELLING VOORBEHOUDEN
  samenstelling: gertjan van wijk

  Deze site is een exclusieve productie van:
  © NUNSPEET.NET