Het Zandenbos

foto: Staatsbosbeheer Ten zuiden van Nunspeet (parallel liggend aan de A28) ligt het Zandenbos. U komt er via de Eperweg (de weg tussen Nunspeet en Epe, na 200 meter rechts het bos in).

Het zonlicht heeft vrij spel in het open bos, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. Er ligt ook een fraai heideveld met heide en krentestruiken (foto links).

foto: StaatsbosbeheerWie oplet, ziet de wroetsporen van wilde zwijnen (foto rechts) langs de paden. In de bossen liggen hun zoelplaatsen. Dat zijn de poelen waar ze hun modderbaden nemen. Let maar eens op of u een kaal stuk boomstam ziet, met grijze modder er aan. Daar schuren de zwijnen hun vacht.
* RECREATIE
In weekenden en vakantieperioden is het net als overal op de Veluwe druk in de Boswachterij Nunspeet. Maar wat verder weg van de drukte vinden fietsers en wandelaars alle rust in de uitgestrekte bossen.
Stevige schoenen zijn aanbevolen, want de paden zijn mul. De fietspaden zijn erg smal en niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

De Zandenplas biedt verkoeling maar het is ook heerlijk om er rondom te wandelen. Vanaf het bosgebied Zandenbos is de Zandenplas vrij bereikbaar; er is daar voldoende parkeerruimte. Via een tunneltje onder de rijksweg A28 door komt u bij de Zandenplas.
Parkeren via de hoofdingang van de Zandenplas (ook via de Eperweg, net voorbij de spoorwegovergang) is helaas (het gehele jaar, de gehele dag) betaald parkeren. De plas wordt beheerd door de RGV (recreatiegemeenschap Veluwe).

* HONDEN
Het Zandenbos is een van de drie gebieden van Staatsbosbeheer in Nunspeet waar honden mogen loslopen.
RECHTEN SAMENSTELLING VOORBEHOUDEN
samenstelling: gertjan van wijk

Deze site is een exclusieve productie van:
© NUNSPEET.NET