Informatie over Bezoekerscentrum Zandenbos

Bezoekerscentrum Zandenbos heet formeel Natuuractiviteitencentrum. Het is een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer en richt zich op de bossen rond Nunspeet en het kustgebied van de randmeren bij Nunspeet.

Een bezoek aan Zandenbos is gratis. Er is van alles te doen en te zien.
Scholen en groepen kunnen in overleg met de boswachter apart een afspraak maken.

 • Wat is er te zien?
  Het grootste deel van de expositie in bezoekerscentrum Zandenbos is gewijd aan ‘het verhaal van de Veluwe'; over de ontstaansgeschiedenis, het landschap, de verschillende soorten natuur.
  Ook is er een plek ingeruimd voor de vogels uit het nabijgelegen randmeergebied. Voor kinderen is er een kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken.

  Bij het bezoekerscentrum start een wandelroute die aansluit bij diverse andere routes in het omliggende bosgebied. Voor kinderen is er een speciale kabouterroute.

  Verder vindt u buiten een 30 meter hoge uitkijktoren en speeltoestellen. In de nabijheid van het centrum zijn diverse dagcampings en speelvelden waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten.


  Bezoekerscentrum Zandenbos is goed toegankelijk voor rolstoelen. Ook zijn er AVO-rolstoelen beschikbaar. Buiten start een rolstoelpad van 1,7 km lang dat door een afwisselend bosgebied voert. Er staan vier banken langs de route.

 • Adres
  Bezoekerscentrum Zandenbos, Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet (tegenover Natuurtransferium bij het station), tel. (0341) 25 29 96.
  Van dinsdag tm zondag geopend van 10.00-17.00 uur, maandag gesloten. Ook gesloten op 25 dec, 31 dec en 1 januari 2005.

  click voor een vergroting van deze kaart
  RECHTEN SAMENSTELLING VOORBEHOUDEN
  samenstelling: gertjan van wijk

  Deze site is een exclusieve productie van:
  © NUNSPEET.NET